Koçluk
Gelişim Zirvesi
KOÇLUK GELİŞİM ZİRVESİ Yeniden İnşa Etmek için zirvede yerinizi alın
Global olarak değişim ve dönüşümün içinden geçtiğimiz son iki yılda, “Yeniden İnşa Ediyoruz” temasıyla yaşadığımız süreçte etkilenen dinamiklerimizi gözden geçirerek bugünümüzü anlayıp, geleceğe yönelik modelleri konuşmak adına yola çıkıyoruz.
Kıymetli Konuşmacılar
Yasemin Gözen
Professional Coach & Psychologist
Yasemin Gözen
Professional Coach & Psychologistİnsan Kaynakları profesyoneli olarak farklı sektörlerde on beş yıllık deneyimin ardından çalışmalarıma koçluk ve psikoloji alanında devam etme kararı aldım. Profesyonel Erickson Koçu, Psikolog, BDT terapisti, Transaksiyonel Analiz uygulayıcısı, Takım Koçu, EFT uygulayıcısıyım. Bireysel Koçluk ve Danışmanlığın yanı sıra gruplara yönelik gelişim ve farkındalık programları tasarlıyorum. Coach Magazine Türkiye dergisi için “Ülkelerde Koçluk Araştırmaları” yazı dizisini hazırlamaktayım. Aynı zamanda blog yazarıyım. “Sesli Sorular” adı altında Spotify uygulamasında kısa podcastler yayınlamaktayım.
Eşim ve iki kızımızla birlikte Polonya’da yaşıyoruz. Uzun doğa yürüyüşleri, zumba, yoga&meditasyon ve zen facing çizimler yapmayı seviyorum.
Bugünden geleceğe yönelik vizyonumda yer alan iki konunun GENÇLİK ve İKLİM&ÇEVRE başlıklarını taşıması nedeniyle sosyal sorumluluk kapsamında ÇYDD, TED, EÇEV, KEV, TOGV, TÜKD gibi çeşitli dernek ve vakıfların projelerinde gönüllü koçluk, rehberlik ve danışmanlık yaptım ve yapmaya devam ediyorum. İklim ve çevre konularında ise bilgi edinmeye ve farkındalık oluşturmaya yönelik proje çalışmalarıma devam etmekteyim.
Tuncel Gülsoy
Yönetici Koçu, Mentor
Tuncel Gülsoy
Yönetici Koçu, MentorTunçel Gülsoy iş yaşamındaki yöneticileri ve liderleri geliştirme konusunda yoğunlaşmış profesyonel bir koç ve mentordür.
Asıl ilgi alanı şirket yönetimi basamaklarında yükselmekte olan 30-40 yaş arası yöneticilerdir.
Ayrıca bir çok insana da yaşam koçu olarak kişisel gelişimleri ve yaşam tatmini konusunda gönüllü olarak destek olmaktadır.
Temel koçluk eğitimini 2006-2007 yılları arasında ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu ) akreditasyonlu, ABD Kaliforniya’da kurulu CTI (Coaches Training Institute) koçluk okulunun Türkiye’de verilen eğitimlerinde almış daha sonra ise aynı okulun koçluk sertifika programını tamamlayarak CPCC (Certified Professional Co Active Coach) ünvanını almıştır.
2007 yılından beri hem ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu)’nun hem de bu kurumun Türkiye Şubesinin üyesidir. 2010 yılında PCC (Professional Certified Coach) ünvanını almıştır.
2015 yılında o güne kadar 570 den fazla farklı kişiye 4000 saatten fazla koçluk yapmış olarak MCC (Master Certified Coach) ünvanını almıştır.
Mesleğinde daha da ileri gidebilmek için CTI okulunu bitirdikten sonra ayrıca Erickson Coaching okulunu ve Academy For Coching Excellence (ACE) okulunu tamamlamıştır.
ACE okulun yöneticilere koçluk becerilerini öğreten programının eğitmen programını tamamlayarak LAT, Licensed Academy Trainer ünvanını almıştır.
Tüm bu okulunun dışında Gestalt Coaching’in çeşitli eğitimlerine katılmıştır ve Adler Coaching Okulunun programına başlamıştır.
“Take Charge of Your Talent” gelişim programının ilk bölümünü tamamlayarak “Certified Talent Catalyst” ünvanını almıştır.
ICF Global üyesidir ICF Türkiye üyesidir, bu derneğin iki dönem yönetim kurulu üyesi olarak saymanlık görevini sürdürmüştür.
Halen kurmuş olduğu Tunçel Gülsoy Koçluk, Danışmanlık ve Eğitim Ltd. şirketinde kurumsal hizmetlerini sürdürmektedir.Ayrıca bir çok başka şirketin projelerinde çözüm ortağı olarak yer almaktadır.
Dr. Umut Tarakçı
House of Human CEO
Dr. Umut Tarakçı
House of Human CEO20 yıllık bir yöneticilik kariyerin ardından, kurumların ve bireylerin kendi değişimlerini yönetmeleri amacıyla House of Human Koçluk, Eğitim ve Danışmanlık kurucu ortakları arasında yer almıştır.
Alanında, ülkemizi uluslararası seviyede temsil eden Umut, kurumsal ve bireysel gelişimi yönetme kapsamında 19 yıl süreyle verdiği yüzlerce eğitim ve konferans paralelinde etkili ve hedef odaklı bir konuşmacıdır.
“Bir Yaşam Ustalığı, Mutluluk” kitabı yazarı ve “Profesyonel Koçluk”, “Koçluk Atölyesi” kitapları eş yazarı olan Umut’un, işletme ve strateji alanında yüksek lisanları mevcut olup doktora tez çalışmasını, kurumlarda koçluğun performansa etkisi üzerine tamamlamıştır. Koçluk alanında ICF ve AC onaylı beş farklı eğitim programı mevcuttur. Türkiye’nin ilk ACSTH onaylı programını hazırlayan Umut, 1400’ün üzerinde profesyonel koç yetiştirmiştir.
Dr. Rıza Kadılar
President at EMCC Global
Dr. Rıza Kadılar
President at EMCC GlobalEMCC Mentorluk ve Koçluk Konseyi Dünya Başkanı olan Dr. Rıza Kadılar, Ankara Fen Lisesi’nden sonra ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olup Stanford Üniversitesi’nde yüksek lisansını, HEC, Paris’de MBA ve Marmara Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi’nde basın ekonomisi üzerine doktorasını yaptı. INSEAD Executive Education bünyesinde yer alan “Strategic Bank Management” programını tamamladı. Profesyonel kariyerinde 1994 yılından günümüze kadar Paris, Londra, Amsterdam ve İstanbul merkezli bankalarda genel müdürlük de dahil olmak üzere üst düzey görevlerde bulunan Dr. Kadılar, bu süre zarfında üç kurumun kuruluşuna ve iki kurumun kapatılmasına liderlik etmiş, ayrıcı üç ayrı Avrupa ülkesindeki iştiraklerin birleştirilmelerinin sorumluluğunu yerine getirmiştir. Yayınlanmış beş kitabı olan Dr Kadılar’ın “liderlik”, “dijital dönüşüm”, “mentorluk ve koçluk” ile “kapsayıcı ve çevik liderlik” konularında çalışmaları bulunmaktadır. Önde gelen bazı kurumlarda bağımsız yöntetim kurulu üyesi olarak da görev almıştır. Teknoloji startup yatırımları yapan Dr. Kadılar mesleki kariyerinin yanı sıra English Speaking Union (ESU) Türkiye ve Çin-Türk Araştırma Merkezi (ÇİTAM) başkanı, “Institut du Bosphore” bilim kurulu üyesi, PERYON dijitalizasyon temsilcisi, TUSIAD Hollanda Görev Gücü başkanı ve Hisar Eğitim Vakfı mütevellisidir. Bloomberg Businessweek Türkiye dergisinde makaleleri yayınlanmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.
Demet Uyar
President at EMCC Turkey
Demet Uyar
President at EMCC TurkeyDemet UYAR 1969 İzmir doğumludur. Özel İzmir Amerikan Lisesi’nden 1987 yılında mezun oldu. Lisans derecesini, Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1991 yılında aldı. University of London, İngiltere, External Program’da Örgütsel Davranış alanında Yüksek Lisans yaptı. Demet Uyar, koçluğun Türkiye’deki öncülerinden biri olarak 2002 senesinden beri üst ve orta düzey yöneticilere koçluk yapmaktadır. Ayrıca kurum içi koçlara, mentorlara ve profesyonel koçlara süpervizyon vermektedir. Verdiği koçluk hizmeti 3.000 saati aşmıştır. 2010’da Sistem Yayıncılık tarafından yayınlanan “Yönetimde Koçluk Yaklaşımı” kitabının eş yazarıdır. 2001’de yayınlanan “NLP’nin İlkeleri” (Sistem Yayıncılık) adlı kitabın çevirisini gerçekleştirmiştir. Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanmaktadır. Bilgi Üniversitesi’nde “Liderlik ve İletişim” ve “Değişim Yönetimi ve Örgütsel Gelişim” konularında yüksek lisans dersleri vermektedir.
Demet Uyar, 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Navitas’ın kurucusudur. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları yüksek lisans programında ders vermektedir. Sunduğu eğitimler arasında Koçluk ve Mentorluk, NLP, Duygusal ve Sosyal Zeka, Liderlik ve Etkin Performans Görüşmeleri gibi konular yer almaktadır. Kurumlarda “Pozitif Sorgu” ve “Pozitif Kurum Kültürü Yaratma” ve Çalışan Bağlılığını yükseltme konularında danışmanlık yapmaktadır. 2009’da ICF - International Coach Federation’dan onay alan Türkiye’nin ilk koçluk programı olan “Gelişimsel Keşif Koçluğu” modelinin yaratıcısıdır. Ayrıca Pozitif Psikoloji alanında iş dünyasına ve okullara eğitimler vermektedir.
#yenideninşa
Koçluk Gelişim Zirvesi
Çünkü Koçluk, An’a uyumlanarak, zamanın ötesinde yeni yolların keşfine bir yolculuktur!
Bu yeni yolların keşfi ise bazen zorlayıcı değişim süreçleriyle kimi içeriden, kimi dışarıdan gelen etkenlerle başlar. Ancak her koşulda gelişim, dönüşüm, yenilenme ve yeniden inşa etme kaçınılmazdır.
Teknoloji ve Gelecek
Günümüz teknolojilerinin, gelecekte bugünün çok ötesinde yer alacağı bilinen bir gerçek. İnsanı merkeze alan ve yine insana hizmet etmek amacıyla geliştirilen yeni teknolojilere kendimizi ve işimizi nasıl hazırlarız?
İnsan ve Yaşam
Tüm yönleriyle insanı ele alarak geleceğe yönelik yaşam sistemlerine nasıl katkıda bulunabiliriz?
İklim ve Çevre
Bizlere binlerce yıldır yuva olan dünyamızı, bugün daha yaşanabilir ve gelecekte daha sürdürülebilir kılmak için hangi adımları atmalıyız?
Sağlık ve Well-Being
Yine merkezinde İnsan olan bir temanın olmazsa olmazı olan sağlık ve well-being konularında bugün neler yapıyoruz? Bu aksiyonlarımızın bizi gelecekte desteklemesi için neleri daha farklı yapmalıyız?
Zirvenin Ana Başlıkları
Yenilenme ve yeniden inşanın her koşulda kaçınılmaz olmasının verdiği güçlü motivasyon ile hazırladığımız zirvede birbirinden farklı dört ana başlıkta Yeniden İnşa Etmenin yollarını birlikte arayacağız.